Kuvausten satoa

Kuvausten satoa

tiistai 19. toukokuuta 2015

Muutosten tuulet

Puhuin aikaisemmin, treeni ja kisakuvioissani puhaltavista uusista tuulista, noh nyt voin sen "paljastaa".
Olen siirtynyt uudelle valmentajalle.

Valmentajanani toimii nykyään vuoden 2011 kehonrakennuksen MM hopeamitalisti ja nykyinen ammattilais Body Fitness kilpailija Arja "Aikku"  Halmo.

Tässä kohtaa haluan tietysti kiittää entistä valmentajaani Matti Halosta, joka sai aikaiseksi minussa huimaa kehitystä ja valmisti minut kevään kisoihin. Valmentajavaihdoksen myötä myös tiimini vaihtuu.
Sportlife Nutritionin tuotteista varmasti osa jää käyttööni jatkossakin.
Tiimi antoi minulle hyvät eväät kisoihin ja ison kansan uusia ystäviä, ihan parhautta ! Eipä olisi tiemme Aikunkaan kanssa kohdanneet välttämättä ilman yhteistä tiimiä !
      Aikku

Aikku on aivan huippu tyyppi. Valmentajana hän on oikeasti kiinnostunut valmennettaviensa tekemisistä ja olemisista. Hän paneutuu jokaiseen henkilöön yksilönä ja suunnittelee ruokailut ja treenit kullekkin henkilölle yksilöitynä, niin että keho voi mahdollisimman hyvin.
Hän ottaa hyvin huomioon rajoitteet sekä kehotypin ja muokkaa treeniä sen mukaan, että treenattava saa siitä mahdollisimman paljon irti. Viikottaiset kuulumiset vaihdetaan aina ja tarvittaessa voin soittaa vaikka keskellä yötä jos oikein iso hätä tulee :)

Olemme nyt treeneissäni ottaneet huomioon seikkoja joita en itse aiemmin oikeastaan edes ajatellut.
Minulla on vahvat ojentajat, joku kutsui niitä jopa hieman friikeiksi.
Olemme siis suunnitelleet treenini niin, että ojentaja tulisi mahdollisimman vähän mukaan avustavana lihaksena, jotta se ei kasvaisi entisestään. Esim. olkapäätreenissä jätämme liikkeen hieman vajaaksi, jottei lopputyöntö rasita ojentajaa, vaan liike rasittaa vain kohdelihasta, eli olkapäätä mahdollisimman paljon.
Ojentajissa keskitymme paljon erottuvuuteen, emmekä niinkään hae sinne enää lisää kokoa.
Rintatreenissä taas  keskityn mm. vinopenkkipunnerruksessa siihen, että olkapäät tulisivat mahdollisimman vähän mukaan jotka ovat myös suhteessa vahva alueeni.


Treeni on tällä hetkellä aika suoraviivaista ilman sen kummempia kikkailuja. Suoria sarjoja toistot vaihtelee 8 ja 15 välillä. Painoja lisätään kun toistoja tulee maksimi määrä. Näin pidetään treeni progressiivisena.Videolla on menossa viimeinen sarja vipunostoja sivulle.
Tässä liikkeessä otin tukea rintaan penkistä, joka estää mahdolliset avitukset erilaisilla heijausliikkeillä.
 
 
Olkapää- ja ojentajatreenissä eilen oli mm. vipunostoja taljassa, pystypunnerrusta, vipunostoja eteen ja sivulle sekä tangolla että käsipainoilla. Ojentajille annettiin ärsykettä mm. taljassa push downeilla ja kick back liikkeellä. Takaolkapäitä ei myöskään unohdettu.


Olen treenaajana ns. "bodari".  Teen liikkeet tarkasti ja mahdollisimman paljon itse lihasta rasittaen. Tähän on kaksi syytä.
Ensimmänen on se, etten ole kovinkaan vahva ( joka ei onneksi tässä lajissa ole olennaista ).
Toisekseen olen todennut juuri tämän kaltaisen treenin tehoavan minulle kaikkein parhaiten.

Focus pidetään treenattavassa lihaksessa aivan ensimmäisestä toistosta asti ja pyritään viemään liike loppuun kohdelihaksella, niin että mukaan otetaan mahdollisimman vähän apulihaksia.
En kiellä, etteikö olisi hyvä joskus ottaa vähän ronskimpaakin treeniä, mutta siinä olen todella huono ja pelkään valtavasti rikkovani paikkoja.


Eilinen treeni kulki muuten mainiosti, lieneekö syynä uudet Jenkeistä saapuneet  FlagNorFailin byysat ;) Olen suuri Dana Linn Bailey fani. Minusta hänellä on sekä kroppa, että asenne kohdillaan !! Osa kevään aamuaerobisista tuli vietettyä leidin Arnoldiin valmistautumis videoita katsellen.

Viikonloppuna jännitin kovasti muutaman läheisen ihmisen EM-kisadebyyttejä. Vaikka mitaleille ei tällä kertaa heidän osaltaan päästy, niin olen ihan Super Ylpeä Tiinan ja Marian suorituksista.


Treenit  siis jatkuvat ja painetaan kohti syksyä. Tavoitteena on olla lavalla nyt kireämpi ja kovempi. Josko se finaalipaikka sieltä aukeaisi ?? Kovia vastuksia tulee lavalla olemaan joka tapauksessa. Me suuntaamme ensin katseet Jyväskylän karsintoihin. Koska kevään kisat menivät osaltani mönkään, täytyy minun osoittaa olevani SM-lavan arvoinen ja osallistua karsintakilpailuun, josta pääsee sitten tietty määrä kilpalijoita SM-lavalle. Toiset karsinnat järjestetään tänä vuonna Oulussa joka on myöskin laitettu kalenteriin. Eli kunnossa on oltava jos SM- lavalle mielii. Sitä kohti siis !!

PS. Aikku tekee myös PT-ohjelmia, joten kannattaa olla yhteydessä Aikkuun jos kaipaat treeniapuja tai ruokavaliojuttuja. Aikku vaikuttaa paljon Turun Mentorilla mutta matkustelee säännöllisesti myös Helsingin suuntaan joten treenit myös siellä suunnassa onnistuvat. Aikun omat kotisivut löytyvät  täältä .
Aikulla ja Jouhkin Maijalla on muuten treenileiri 23.5 Vantaalla, joten sinne kannattaa suunnata jos tuntuu, ettei omasta treenistä saa ihan kaikkea irti. Hinta oli 50 € joka sisältää myös salimaksun. Aikun blogista löytyy lisätietoa !

Olkaahan vahvoja kaikki !Halit,

Annika
 

1 kommentti: